VTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM Slideshow

slogal-1-pl

certyfikat-kwaszonaZ przyjemnością informujemy, że naszym produktom zostały przyznane prestiżowe certyfikaty w programie "Doceń polskie", któremu patronuje Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, są one gwarancją najwyższej jakości i wyjątkowego smaku. Aż dziesięciu Ekspertów doceniło najwyższą jakość i smak naszych przetworów.

Zachęcamy do przeczytania całego artykułu na blogu www.docenpolskie.pl o naszej kapuście z Charsznicy!

Program „Doceń polskie" ma na celu promocję wysokiej jakości produktów dostępnych na polskim rynku oraz posiadających „polski akcent". Program promocyjny „Doceń polskie" posiada honorowy patronat Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Nasze produkty na liście wyróżnionych godłem Top Produkt "Doceń Polskie":

868. KAPUSTA KWASZONA – Jan Słab Sp.j. P.Janus, A.Słaboń – TOP PRODUKT „Doceń polskie"

869. OGÓRKI KWASZONE – Jan Słab Sp.j. P.Janus, A.Słaboń – TOP PRODUKT „Doceń polskie"

Czytaj więcej...

 

produkt-malopolskiMiło nam poinformować, że firma Janus&Słaboń s.j uzyskała certyfikat "Produkt Tradycyjny z Małopolski. Potwierdza on walory smakowe i tradycyjny charakter naszej Charsznickiej Kapusty Kwaszonej. 

Tradycja, pochodzenie oraz historia produktu:

"(...)Surowcem wykorzystywanym do produkcji charsznickiej kapusty kwaszonej jest kapusta biała głowiasta wyhodowana w gospodarstwach miejscowych rolników, u których jest również kwaszona. Przygotowanie surowca do kwaszenia kapusty, czyli uprawa kapusty białej głowiastej, nie zmieniło się od lat, począwszy od przygotowania rozsady, jej pielęgnacji, a skończywszy na technologii ręcznego zbioru. W latach siedemdziesiątych rozsadę kapusty rolnicy hodowali we własnych gospodarstwach, a jej zbiór przebiegał ręcznie. Charsznicka kapusta kwaszona docierała nie tylko do sąsiednich województw, ale również poza granice kraju. Międzynarodową sławę zdobyła w Czechosłowacji, Związku Radzieckim, NRD i innych krajach. Zdobyte w latach siedemdziesiątych dwa złote medale na światowej wystawie w Londynie za kapustę kwaszoną również dowodzą sławy, jaką cieszyła się w ówczesnych latach, czego potwierdzeniem jest wycinek z artykułu Stanisława Durleja pt. „Pomieszane plany gminne" z 1977 r. zamieszczonego w „Wieściach" Nr 48 (1092), 27 listopada 1977 r. i dotyczącego wspomnianej wystawy w Londynie. Proces kwaszenia nie zmienił się od pokoleń, tradycja i doświadczenia przekazywane z ojca na syna gwarantują wspaniałą jakość. Wykorzystywana w procesie kwaszenia sól stanowi jedyny dodatek, przez co proces fermentacji zachodzi w sposób samoczynny i naturalny bez wykorzystania sztucznych ulepszaczy czy konserwantów. W „Informatorze Turystycznym Powiatu Miechowskiego" wydanym w 1972 r., na s. 17, oprócz informacji dotyczących różnych zakładów przemysłowych, zamieszczona jest także wzmianka o kwaszarni kapusty. Brunon Rajca w swej książce „Niedaleko od Miechowa" (s. 42) opowiada: „Charsznica jest wsią. Nie spotkasz nigdzie w kraju lepszych specjalistów od kwaszenia kapusty(...)" Źródło: www.minrol.gov.pl

Czytaj więcej...

 

mail-24379 640Poszukujemy Dystrybutorów Naszych Produktów Kwaszonych na terenie całego kraju i poza granicami. Wszystkich zainteresowanych współpracą prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy

Jan Słab Sp.J. Paweł Janus, Słaboń Agata

Dabrowiec 35, 32-250 Charsznica
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 
tel.: 509 770 323 lub 604 087 347

 

grafika-kontaktOferujemy pracę:

  • praca w przetwórstwie i gospodarstwie rolnym
  • kierowca - wymagane posiadanie prawa jazdy kategorii C - transport na potrzeby własne

 Jeśli jesteś zainteresowany, przyślij swój życiorys i list motywacyjny na adres:

Jan Słab Sp.J. Paweł Janus, Słaboń Agata
Dabrowiec 35, 32-250 Charsznica
lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 

Nie zapomnij dołaczyć podpisanego oświadczenia: „Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w sposób niezbędny do realizacji procesu rekrutacji"

 

logo

Nasza Firma od wielu lat produkuje wyśmienite przetwory kwaszone, ponieważ do produkcji wyrobów używamy wyłącznie surowców z własnych gospodarstw rolnych lub dostarczonych przez sprawdzonych stałych dostawców. Produkowane przez Nas przetwory, jak i również dostarczane surowce przechodzą proces kontroli jakości by każda partia wychodząca do klienta była zgodna ze ściśle określonymi wymaganiami z zachowaniem wysokich walorów smakowych i odżywczych.

Posiadamy własne kwaszarnie kapusty i ogórka, oraz ciągle rozwijający się zakład konfekcjonowania kwaszonek i halę przetwórczą. Cały czas doskonalimy się wprowadzając nowe technologie, a przede wszystkim dbamy o higienę i jakość wytwarzanych przez nas wyrobów zgodne z wymaganiami systemu HACCP, jednocześnie zachowując tradycyjną, staropolską recepturę.

Produkt Tradycyjny z Małopolski

Charsznicka kapusta kwaszona

Miło nam poinformować, że firma Janus&Słaboń s.j uzyskała certyfikat "Produkt Tradycyjny z Małopolski. Potwierdza on walory smakowe i tradycyjny charakter naszej Charsznickiej Kapusty Kwaszonej. 

czytaj więcej...

Wciąż poszukujemy nowych pomysłów na produkty i kompozycje smakowe tak aby Naszych konsumentów ciągle miło zaskakiwać.

Współpracujemy z wieloma sieciami hurtowni i sklepów w całej Polsce. Nasze produkty cieszą się również uznaniem na stołach w Anglii, Słowacji, Czechach i Niemczech. Posiadamy także swoją hurtownię firmową na giełdzie warzywnej w Katowicach (obok Makro). Posiadamy własne zaplecze transportowe dające możliwość skutecznej realizacji zamówień do 24 godzin w dowolne miejsce całego kraju. Dzięki temu Nasze wyśmienite i zdrowe produkty dostarczamy zawsze na czas.

 

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem